• Voor een gezonde communicatie tussen jezelf en de ander....
  • Kom eerst thuis bij jezelf....
  • Geen opstakel houd je tegen.....
  • Breng het kind weer in je naar boven....
  • Contact met de ander begint altijd met houden van jezelf!

Coaching

Coaching

Trainingen

Training

Lezingen

Lezingen

Opbouwende woorden!

Laatst bijgewerkt: woensdag 25 juli 2018 Geschreven door Mariëlle Kroon
Opbouwende Woorden
 
We creëren, op elk moment van iedere dag, de werkelijkheid waarin wij willen leven. 
Toch?
 
Dus kijken we naar het nieuws en lezen de krant, waarin een wereld aan ellende over je heen wordt gestrooid. Onder het mom ‘dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven’.
Waarvan?
 
Er gebeuren dagelijks vele hoopvolle, verbindende, liefdevolle, opbeurende, attente en wonderschone dingen, alleen komen die onvoldoende tot niet aan de orde in de nieuwsuitzending en de kranten. 
Dus feitelijk informeer je je eenzijdig, door je onder te dompelen in een werkelijkheid die in het teken staat van WIJ tegen ZIJ.
Wat maakt dat jij deze informatievoorziening nog voedt met jouw aandacht?
En belangrijker: Wat levert het je op?

Maak dagelijks een bewuste keuze met welke informatiebronnen je je wilt verbinden en bovenal waarom.
 
Het kijken naar en/of lezen van liefdevolle, vertederende, opbouwende en verbindende beelden en woorden zijn voedend voor jouw lichaam en energieveld. Het is daardoor makkelijker om in een positieve stemming te blijven en deze energie straal je ook uit zodat je de ander, wie het ook betreft, daarmee aanraakt. Als een kettingreactie inspireren, motiveren en kietelen we elkaar daarmee; hoe mooi is dat!
 
Wil jij de werkelijkheid van WIJ tegen ZIJ in stand houden, of kies je voor een werkelijkheid van samen, de weg van het hart?
 
In hoeverre is dat zichtbaar, hoorbaar en ervaarbaar in de bronnen die je gebruikt voor jouw informatievoorziening én datgene wat je verspreid op de Sociale Media? Zijn dat berichten met opbouwende woorden en/of beelden, of schrikt het jouw contacten af vol afschuw, verontwaardiging etc.
 
Je kunt het tegelijkertijd verder doortrekken in jouw dagelijkse communicatie, of dat nu zakelijk of privé betreft. Er worden nog heel veel gesprekken gevoerd vanuit de behoefte om te oordelen en veroordelen. Het roddelen over de ander, die uiteraard niet bij het betreffende gesprek aanwezig is.

Stel dat je daar met ingang van heden mee zou stoppen en een keuze maakt om alleen nog met opbouwende woorden te spreken als je het over de ander én jezelf hebt.
 
Aangezien alle woorden die je uitspreekt meer zeggen over jezelf dan de ander, omdat jij degene bent die met jouw beeldvorming de situatie aanschouwt, help je jezelf enorm om woorden vanuit het mooie hart te spreken.
 
We hebben afgeleerd om met woorden en beelden een wereld van verschil te maken, maar dat betekent niet dat we daar NU geen verandering in aan kunnen brengen.
Alles wat je aandacht geeft groeit.

Wij hebben een grote creatiekracht en gezamenlijk kunnen we deze op de meest positieve, opbouwende en verbindende wijze inzetten. Waar kunnen we beter beginnen dan bij de communicatie; de woorden die je uitspreekt, opschrijft, maar ook de berichten, foto’s en filmpjes die je deelt!
 
Heb je ondersteuning nodig bij jouw communicatie?
Je bent van harte welkom bij Jij en de Ander.
 

JijEnDeAnder Linkedin  JijEnDeAnder twitterJijEnDeAnder email

                           
Jij en de ander
onderdeel van Engelen In Praktijk
Kvk 34290763
 
De Palmboomstraat 2
1551BZ Westzaan
Nederland