• Voor een gezonde communicatie tussen jezelf en de ander....
  • Kom eerst thuis bij jezelf....
  • Geen opstakel houd je tegen.....
  • Breng het kind weer in je naar boven....
  • Contact met de ander begint altijd met houden van jezelf!

Coaching

Coaching

Trainingen

Training

Lezingen

Lezingen

Daal af vanuit dat mooie koppie naar jouw hart!

Laatst bijgewerkt: donderdag 14 april 2016 Geschreven door Mariëlle Kroon

Daal af vanuit dat mooie koppie naar jouw hart

 

In deze roerige periode waarin er ook van alles speelt binnen relaties, zowel zakelijk als privé, is de natuurlijke neiging om de situatie te rationaliseren.

Om jouw gedachten over de situatie te laten gaan, en nog eens, en nog eens, als een terugkerend thema, waarbij je jezelf steeds dieper ingraaft.
De bijbehorende emoties ontvangen alle ruimte om zich te manifesteren en de weg terug naar de rust en ontspanning lijken verder weg dan ooit.

Feitelijk zet je jezelf naast of boven de situatie. Een manier om de pijn maar niet te hoeven voelen. Ooit aangeleerd in de kinderperiode om mee te kunnen bewegen met de aangeboden werkelijkheid en sindsdien blijven hanteren. Juist omdat het zo menselijk als wat is om emoties onder het vloerkleed te duwen. Nu even niet alsjeblieft, daar heb ik geen zin in!

Terwijl de emotie aan jou vraagt: Zie mij, duw mij niet meer weg, maar maak daadwerkelijk contact met mij. Zet mij in jouw licht, wees niet bang voor mij en je zult merken dat er niets bedreigends aan mij is.

Het mooie is dat op het moment jij een emotie met open armen ontvangt, deze geen voeding meer ontvangt om bevestigd te worden. Of te wel, de kracht van de emotie zal, stap voor stap, afnemen.
Feitelijk programmeer je jezelf opnieuw.

Op het moment dat je geen energie meer hoeft te besteden om emoties weg te duwen en een situatie te blijven herkauwen, ontstaat de ruimte om aanwezig te zijn.
Je laat je niet meer afleiden en bent in krachtige verbinding met jouw gevoel.

En komt er een emotie om de hoek zeilen? Dan kijk je deze vol vertrouwen in de ogen, want jij bent zoveel meer dan welke emotie ook!

Heb je ondersteuning nodig? Neem contact op met Jij en de Ander om de mogelijkheden te bespreken!

 
 
 

JijEnDeAnder Linkedin  JijEnDeAnder twitterJijEnDeAnder email

                           
Jij en de ander
onderdeel van Engelen In Praktijk
Kvk 34290763
 
De Palmboomstraat 2
1551BZ Westzaan
Nederland